keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Talvimuotia 2014

Nyt on sitten talvi. Pakkasta on niin paljon, että tällaista pikkukoiraa ihan hirvittää! Mami oli hyvin ylpeä itsestään, kun ehti saada meidän haalarit ajoissa valmiiksi:



Ihan kamalat, hyi ja yök! Ilmoitin heti mamille, että en tule kävelemään tuon kapistuksen kanssa ulkona metriäkään...


 ... enkä kyllä edes sisälläkään. Taktiikka: muutu lötköpötköksi.


Lopulta mami sai minut pakotettua pihalle, mutta tajusi onneksi ajoissa ettei hommasta tule yhtään mitään ilman haalaria saati haalarin kanssa. Voitin siis taas tämänkin erän, eli pääsin vain lyhyelle pisulenkille, ja sitten takaisin kotiin lämpimään.


Max oli puolestaan ihan fiiliksissä. Se rakastaa tehdä ihan mitä vaan, varsinkin ulkona, ja oli tosi onnellinen ettei tarvitse palella. Mami ei meinannut edes saada sitä enää sisälle, se olisi halunnut jäädä vahtikoiraksi pihalle. Ihan kaheli otus koko kaveri.


Ulkona on siis ihan jääkausimeininki ja mamin ainoa ratkaisu asiaan näyttää olevan rumat vaatteet. Taidankin siis harkita siirtymistä talviunille.. nukkuvathan karhutkin, miksen minä saisi?

5 kommenttia:

  1. Ihan mahtavat puvut! Lahkeet näyttää hyvän mittaisille.

    Jotenkin arvasin, että Max ei välitä vaikka sille pukisi mitä. :D

    VastaaPoista
  2. Mami kiittää!

    Maxin menoa ei juurikaan mikään haittaa tai estä. Sen mottoja ovat "vaikka läpi harmaan kiven" ja "pois alta risut ja männynkävyt"!

    VastaaPoista
  3. Vau, onpa hienot puvut! Millä ohjeella teit nuo? :) Luigille pitäisi ensi talveksi tehdä samanlainen, kun tälle talvelle en ehtinyt saada valmiiksi.

    VastaaPoista
  4. Mietin olisiko pitänyt laittaa ohje mukaan, mutta sen tekeminen olisi ollut kauhean vaivalloista.. nuo kun on tehty aika lailla sitä mukaan kun työ on edennyt. :)

    Alunperin kudoin villapaitoja muokaten tätä ohjetta:
    http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=102&d_id=43&lang=fi

    Aivan mainio perusohje! Olen yrittänyt monia malleja, mutta tuo on jo sellaisenaan melko hyvä, kun vähän laskeskelee silmukoita uusiksi. Siitä inspiroituneena lähdin kehittelemään vielä parempaa paitaa ja lopulta syntyi haalarikin.

    Eli periaatteessa vyötärölle asti tuon ohjeen mukaan ilman palmikoita (silmukoiden määrää ym. piti säätää aika paljon..) ja sitten mittanauhan avulla loppu. Lähinnä selkäosa piti kutoa pidemmäksi. Takalahkeisiin poimitaan silmukat osin selkäosasta ja luodaan uusia. Lahkeet kudoin vaan pidemmiksi. Resorin kanssa piti vähän säätää, mutta sen avulla yhdistin lahkeet paremmin muuhun pukuun.

    Ongelmaksi muodostuu lähinnä se, että nuo koirat ei vastaa kooltaan mitään sopivaa ohjetta. Vyötärö ei ole tarpeeksi kapea, rintakehä ei tarpeeksi leveä, selkä liian lyhyt jne.. On siis pakko säätää kaikkia ohjeita. Toisekseen Max on kauhea ruikkija, joten sen mahaosaa pitää säätää aika paljon lyhyemmäksi ja sen pitää olla napakka (tai muuten vaate joutuu pesuun joka lenkin jälkeen..). Lara taas palelee tosi paljon muutenkin ja ei ruiki, joten mahaosa on pitänyt tehdä pidemmäksi. Ja Lara nyt muutenkin on ihan eri mallinen kuin Max. Eli siis nuo kaksi haalariakin periaatteessa ovat ohjeiltaan aika erilaiset, perusidea vaan on sama.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos linkistä! Olen kans huomannut saman etsiessäni sopivaa ohjetta, että eipä sellaista ihan helposti löydykään. :D No, pitää mittailla Luigia ja säätää ohjeita, niin enköhän mie jotaki saa aikaiseksi.

      Poista