tiistai 26. maaliskuuta 2013

Kevättä rinnassa

Kevät on nyt virallisesti saapunut:


Mikään muu ei ole varmempi merkki keväästä, kuin kuraiset tassut ja masu! Ikävä puolensa siinä on se, että joudutaan pesulle ainakin kerran päivässä.

Toinen selvä merkki keväästä on rakkaus. Tänä vuonna se huokuu lähinnä Maxistä, joka rakastuu joka ikiseen vastaan tulevaan narttuun. Koirapuistossa se on ihan mahdoton, kun sillä on vaan mielessä se yksi asia.. Yksikin päivä se vaan kulki rotikka ladyn perässä ja sen sai ulos sieltä puistosta vaan houkuttelemalla ensin sen ladyn portille. Lenkeillä se nuuskii ihan hulluna ympäriinsä ja yrittää nuoleskella pissoja, lähinnä narttujen, tai mistäs sitä aina tietää kuka mihinkin on pissanut, mutta ainakin narttujen pissoista sitä on vaikea pitää erossa. Eilen agilitytreeneissä yksi narttu pissi kentälle, voitte vaan arvata missä kohtaa Max olisi halunnut treeninsä viettää..

Kolmas merkki on se, että kaiken maailman juopot mönkii ulos koloistaan. Toisaalta osa niistä on ihan kivoja, eläinrakkaita miekkosia, jotka haluavat rapsuttaa meitä. Useimmat kuitenkin haisevat oudoille, pitävät kauheaa mekkalaa ja käyttäytyvät pelottavasti. Eilen metromatkalla treeneihin törmättiin kumpiikin.. Yksi miekkonen oli Minusta erittäin mukava, koska hän rapsutti juuri oikeista paikoista, luuli Minua Maxia nuoremmaksi ja sanoi Minun selvästi olevan pomo. Asuttiin mamin kanssa jonkun aikaa Kalliossa ja silloin törmättiin aika usein kaikenmaailman mörökölleihin, joten olen aika tottunut. Max on vähän enemmän ihmeissään ja yleisesti ottaen vain piileskelee mamin jaloissa, jos epämääräiset tyypit yrittää lähennellä.

Agility on jatkunut loistokkaasti ja vähän vähemmän loistokkaasti. Mamilla oli lainassa jonkun aikaa auto, joten oli varsin mukavaa matkata treeneihin ja odottaa lämpimässä omaa vuoroaan. Nyt ihmiset ovat puhuneet jotain omasta autosta, mutta en ole vielä itse nähnyt sellaista. Kuulemma meille olisi varattu oikein iso oma tila takaa ja tulevaisuudessa päästäisiin aina matkustamaan siellä treeneihin. En malta odottaa, että mokomasta luksuksesta tulisi oikeasti todellisuutta!

Itse treenit ovat sitten olleet vaihtelevissa määrin onnistuneita. Yhdet treenit jouduttiin perumaan pakkasen takia ja yksissä olikin yllättäen niin kylmä, etten halunnut tehdä mitään. Varsinkin kun oltiin silloin autolla ja tiesin siellä olevan lämmintä ja pehmeää. Max ei oikein jaksa keskittyä ja hänen treenissä ovat enemmän tai vähemmän säheltämistä. Tosin, nyt eilen meillä meni aika hyvin. Se oli aika lailla mamin ansiota, koska hän löysi vihdoin oikean taktiikan lenkeillyyn ennen treenejä ja osasi olla myös treeneissä itse säheltämättä.

Eilen päästiin siis kumpikin omalle lenkille päivällä. Maxin mami vei pellolle yli tunniksi juoksemaan. Ottivat mukaan lelunkin, jonka perässä juosta ja jonka kanssa riehua. Max oli kuulemma ihan vauhkona juoksennellut lumessa ja vetänyt muutamat kunnon mukkelismakkelit uppoavan lumen joukkoon. Pikkuinen oli ihan naatti jo kun tulivat kotiin, vaikka edessä oli vielä reissu agilityyn. Max pääsi hetkeksi nukkumaan, kun lähdettiin mamin kanssa kaksin ulos. Käveltiin ihan rauhassa, minä sain määrätä tahdin ja nuuskia, katsella ja nauttia auringosta niin paljon kuin halusin. Ei käyty edes kaukana, koska en halunnut, vaan palattiin pian takaisin pihalle ottamaan hieman aurinkoa.

Treeneissä Max oli normaalia rauhallisempi ja taikoi itselleen jopa hieman keskittymiskykyä. He suorittivat mamin kanssa neljä estettä putkeen kolme kertaa, ja sen aikana Maximus ei edes yrittänyt lähteä muualle riehumaan. Tai ehkä vähän, mutta kuunteli kuitenkin viime kädessä aina mamia. Näiden neljän esteen joukossa oli myös kepit, joissa mami joutui auttamaan vain vähän. Minä puolestani olin oikein virkeänä, kun ei oltu päivällä tehty mitään pidempää tai rankempaa lenkkiä. Suoritin radan oikein hienosti keppeineen kaikkineen, eikä mamin tarvinnut edes suuremmin houkutella. Pistin jopa mamin hieman juoksemaan!

Ensi viikolla on taas treenitauko, kun tulee pääsiäinen. Mitään suurempia suunnitelmia meillä ei ole, mutta eiköhän ne neljä päivää saada kulumaan mukavasti. Varsinkin jos nämä kevät säät jatkuvat tällaisina! Ulkoillaan paljon, syödään hyvin ja päivän päätteeksi köllitään sohvalla samaan tapaan, kuin esimerkiksi viime sunnuntain lenkin jälkeen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti