maanantai 5. maaliskuuta 2012

Talvilomalla

Me ollaan nyt mummolassa! Eilen aamulla oli lähtö aamu kuudelta. Ensin matkattiin junalla Espoosta Helsinkiin. Mamilla oli kauheasti tavaroita ja Max ei tehnyt hänen elämäänsä yhtään helpommaksi riuhtomalla ympäriinsä. Minä käyttäydyin tietysti todella hyvin, maminkin mielestä siihen asti, kunnes löysin rautatieasemalta aivan supermehukkaan hampurilaisenjämät, mitkä oli pakko hotkaista kurkkuun. Mami huusi naama punaisena ja yritti saada Minua irrottamaan. Piti tehdä nopeita ratkaisuja, etten menettäisi herkkupalaani, joten päätin nielaista sen kokonaisena papereineen kaikkineen. Se ei tehnyt mamia yhtään iloisemmaksi.. Mutta turhaanhan hän huusi, ei siitä koitunut Minulle mitään ongelmia ja se oli todella hyvää!

Helsingistä matkattiin Joensuuhun. Matka meni oikein mukavasti. Maxillä ei ole ollut mitään ongelmia lähijunissa, mutta ilmeisesti kaukojuna olikin nyt ihan toinen juttu. Alkuun Maxin mielestä piti valvoa tilannetta, hän valvoi käytävää ja Minä lupasin kurkkia ikkunasta. Minä tosin tiedän, ettei kaukojunassakaan ole mitään sen kummallisempaa kuin lähijunissakaan, joten pystyin ottamaan Maxilta salaa torkut istualtani. Lopulta Maxikin suostui nukkumaan, matka kesti kuitenkin yli neljä tuntia, mutta eihän se missään välissä kokonaan rauhoittunut. Kun mamin lopulta piti käväistä vessassa, se meni ihan paniikkiin ja pissasi lattialle mamin repun päälle. Mami ei ollut iloinen, mutta eihän hän raaskinut raukalle huutaakaan.. Joensuusta matkattiin vielä kaksi tuntia Nurmekseen. Siinä välissä oli vain 7 minuutin vaihtoaika, joten ehdittiin käydä vain pikaisella pissalla. Nurmeksesta oli vielä pieni automatka, mutta sitten päästiin mummolaan!

Mummi on maailman paras ihminen (siis mamin jälkeen tietysti)! Häneltä saa niin paljon rapsutuksia kuin haluaa ja maukkaita herkkupaloja. Niitä tosin pitää kerjätä mamilta salaa, koska hän ei hyväksy ylenpalttista herkuttelua. Täällä pääsee myös juoksentelemaan pihalla ja koska mamikin on lomalla, vietetään aikaa paljon ulkona muutenkin. Nyt on kai luvattu vielä auringonpaistettakin koko viikoksi, eli kivaa tulee olemaan! Tänään tosin oli hieman kylmä, mutta kyllä Minä suht hyvin tarkenin. Auringossa ainakin, kun se lämmittää jo kivasti. Ainut ongelma on, että täällä on kuulemma havaittu susi ihan keskellä kaupunkia. Ei se kai muita toimenpiteitä aiheuta, kuin ettei pimeällä kauheasti uskalla liikkua. Tosin, sehän on vaan hyvä, koska pimeällä on kylmä ja kylmässä kukaan ei edes halua hengailla ulkona.

Mamilla oli muutamia kuvia, jotka olisin voinut liittää tähän, mutta ilmeisesti hänen tietokoneensa hajosi, eikä niitä kuvia saa nyt tähän hätään kamerasta ulos. Harmi. Ja harmi muutenkin, miten Minäkään tätä blogia päivitän ilman kunnon tietokonetta.. ainakaan kovin usein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti