sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Talvi tuli sittenkin

Perjantaina taisi vielä sataa vettä ja olla tosi kurja ilma. Lauantai aamuna kun herättiin seitsemän aikaan maa olikin aivan valkoinen! Aamulenkki oli todella piristävä, ketään ei ollut liikkeellä missään ja Minä sain juosta vapaana. Ei ollut ihan kauhean kylmäkään, vaikka olikin luultavasti pakkasta. Sellainen juuri sopiva talvinen aamu. Illasta sitten tuntuikin jo paljon kylmemmältä. Aamulla minulla ei ollut edes takkia, kun mamillekin koko talvihomma tuli ihan yllätyksenä, mutta vaikka illalla se takki jo päällä oli, tuntui silti silloin paljon kylmemmältä.

Mami oli päivän töissä, mutta päästiin sitten kunnolla ulkoilemaan kun hän tuli iltapäivästä kotiin. Minua tosin asia ei voinut ihan hirveästi kiinnostaa, miksi suotta rämpisin kylmässä lumessa ulkona, jos voin maata lämpimän huovan päällä sisällä? Max sen sijaan on ihan hulluna. Hänestä lumi on jotain maailman ihaninta! Se ryntäilee ja säntäilee ja yrittää siinä ohessa vielä syödä kaikki eteensä sattuvat lumet. Se on aika hulvattoman näköistä. Toisaalta myös hieman raivostuttavaa, koska Minua ei jaksa kiinnostaa ja haluaisin vaan pikaisesti sisälle. Koska Max on niin innoissaan, ei mamillakaan siis tunnu olevan kiire mihinkään. Niimpä käytiin vielä juoksemassa läheisellä kentällä irti. Mami olisi kai halunnut että me leikitään, mutta turha toivo. Onneksi hänellä oli lelu mukana, niin Max jaksoi leikkiä ilman minuakin.

Tänä aamuna oli vielä kylmempi kuin eilen. Sunnuntai aamuna kuuluu nukkua pitkään ja ottaa iisisti koko päivä! Mami kuitenkin meni töihin, joten mekin jouduttiin heräämään ajoissa ulos. Minua ei koko homma huvittanut pätkääkään ja ilmoitin pissan jälkeen lähteväni takaisin sisälle. Sen verran käveltiin, että Maxikin pääsi tekemään tarpeensa (pikkuinen muuten nosti ensimmäistä kertaa kunnolla jalkaa, ehkä siitä vielä tuleekin mies!), mutta sitten onneksi suunnattiin kotiin. Voin vain aavistaa, että mamilla on pahuuksia mielessä iltapäivästä, kun hän saapuu kotiin: hän varmasti raahaa meidät taas ulos pidemmälle lenkille kun "on niin ihana talvinen sää kerrankin". Argh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti